The Jazz Track I
Podeu trobar aquí un resum en 5 minuts de la nostra excursió al delta del Mississipi. De pas li deixeu un comentari al Galleguinho indicant que: 1) canvïi la banda sonora i 2) faci el muntatge de tota la resta del Jazz Track.
A l'escola ens ensenyaven que dubtar és un acte intel·ligent. "Cogito ergo sum", murmurava aquell professor de filosofia mentre dubtava de si algú l'escoltava... Amèrica m'ha obert ells ulls. Descartes era un perdedor. El meu professor de filosofia també era un perdedor. Dubtar és de perdedors. Heu vist mai Superman, Bruce Lee o George Bush dubtar? No. You´re such a loooooser.
Podeu trobar aquí un resum en 5 minuts de la nostra excursió al delta del Mississipi. De pas li deixeu un comentari al Galleguinho indicant que: 1) canvïi la banda sonora i 2) faci el muntatge de tota la resta del Jazz Track.
Us sorpreneu quan us dic que de veritat només n’hi ha una. Si n’hi haguéssin dues, aleshores la veritat seria que hi ha dues veritats, i això és absurd. Tenim dues opcions per l’acte de fe més fonamental de la nostra vida: creure que només hi ha una veritat i que aquesta és universal, o creure en l’absurd i en l’absència absoluta de pensament racional. Solem triar l’entremig, una veritat convenient i un absurd seductor, i això ens porta a viure en aquest relativisme tan pacífic i agradable, fins que ens adonem que ens estem devorant cínicament a nosaltres mateixos i decidim abordar valents la recerca de l’absolut.
Res, només avisar-vos que no us espanteu si algun dia de la setmana que ve em veieu caminant per Barcelona amb un croissant a la boca enmig de xinesos i indis. Durant les properes dues setmanes estaré rondant les Europes escampant la bona nova que les cèl•lules són com la pasta de dents i entre altres llocs vindré a predicar a Barcelona. I si organitzeu algun percal feu-m’ho saber tot i que tenint en compte que faré d’amfitrió a un nucli dur de Harvatians i MITians, no crec que m’hi pugui afegir. Mentrestant envio la fuchini al festival de teatre musical de NYC amb la Cris.
Heus aquí el meu raonament de primer ordre abecedeè:
Dir que m’interesso molt més jo mateix del que m’interesses tu no vol dir que posi el meu interès per davant del teu interès. Tampoc vol dir que em cregui millor que tu en res. M’interesso més del que m’interesses tu perquè em puc mirar en molta més profunditat del que et puc mirar a tu; i del que tu em pots mirar a mi.
Ja he escrit algun altre cop sobre aquest geni boig del meu laboratori que és capaç de resoldre qualsevol problema que se li plantegi però que sol plantejar-se sempre problemes absolutament intranscendents per la humanitat. Forma part clarament del col•lectiu de gent que és massa llesta, i que no si no ho fossin tant, haurien contribuït a la ciència molt més del que han fet realment.
... que parla de mi! Aquesta setmana Nature publica una editorial titulada “More than lip service” en la qual es planteja com ha de ser la recerca multidisciplinar del segle XXI. Citen 3 referències, i una d’elles és l’article que hi vam publicar fa uns mesos.
Avui fa tres anys que vaig posar la meva vida en dues maletes i vaig creuar l’oceà. Aquí m’hi esperava una nova vida i allà hi deixava tot el que em feia feliç i no cabia en dues maletes. Ho deixava tot molt lluny i per molt de temps. Sempre recordaré el 4 de setembre com el dia en el qual em vaig conèixer més petit que mai, perquè som molt petits quan de cop i volta perdem tot lligam i referència i ens trobem reduïts a la nostra essència crua.