Tuesday, September 25, 2007

La veritat

Us sorpreneu quan us dic que de veritat només n’hi ha una. Si n’hi haguéssin dues, aleshores la veritat seria que hi ha dues veritats, i això és absurd. Tenim dues opcions per l’acte de fe més fonamental de la nostra vida: creure que només hi ha una veritat i que aquesta és universal, o creure en l’absurd i en l’absència absoluta de pensament racional. Solem triar l’entremig, una veritat convenient i un absurd seductor, i això ens porta a viure en aquest relativisme tan pacífic i agradable, fins que ens adonem que ens estem devorant cínicament a nosaltres mateixos i decidim abordar valents la recerca de l’absolut.

5 Comments:

At 8:30 AM, Blogger Aleix said...

La veritat? Si existeix, i tan que és única (és el meu parer, vaja ;) ).
La questió és si realment n'hi ha una de veritat o no.

Ves per on ara tinc curiositat per saber que t'ha portat a aquesta reflexió...

 
At 3:22 PM, Blogger Xavi said...

però si no hi ha una veritat aleshores la veritat és que no hi ha una veritat, no?

 
At 4:47 PM, Blogger david said...

No hay ninguna verdad que buscar. Ni excelencia, ni nada absoluto por encima de todo lo demás. Somos fruto de una casualidad cuántica.

Lo siento. La verdad universal no existe, al igual que Dios y que los esquimales.

Espero que nunca te des cuenta de esto y no te deprimas por haber perdido el tiempo toda tu vida buscandola.

 
At 10:40 PM, Blogger Xavi said...

O sea, que la verdad es que no hay verdad. Lo entiendes que esto no tiene sentido Galleguinho?

 
At 9:01 AM, Anonymous Anonymous said...

En el caso de hablar de una supuesta verdad universal, esta englobaría al concepto mismo de existencia, con lo cual el hecho de haber verdad o no haberla sería como anteponer el color de la nieve a la propia nieve. Lo mismo pasa con Dios, que en este caso es lo mismo. Parece que la discusión apunta a ver si hay uno o más principios activos del mundo del cual o los cuales se deriva todo. Y todo también incluye al número, así que tanto la existencia como la unicidad son ya productos derivados de ese principio, dicho en singular y desde delante por causas que podrían ser arbitrarias o no. :P

 

Post a Comment

<< Home