Wednesday, November 15, 2006

Sem els millors i ja està

Com cada any, la revista Times ha publicat el rànquing de les 200 millors universitats del món (si voleu saber els criteris de selecció, llegiu-vos l'article).

Un cop més, impertorbable en el seu lideratge, el rànquing l'encapçala la universitat de Harvard, seguida de lluny per Cambridge, Oxford, i pels perdedors del MIT que cauen del segon lloc al quart. A Boston sempre hi ha hagut una lluita per dominar el rànquing, i sembla que finalment, Harvard ha enfonsat en la misèria el MIT. Això ells mai ho acceptaran i posaran els seus cervells sèrie per inventar una nova àlgebra que els faci ser primers, però als de Harvard això no en pertorba, perquè som els millors, ens sabem els millors i ho portem amb una dignitat i elegància que els freaks del MIT ni tan sols s'ensumen. No cal dir que el lideratge de Harvard es deu bàsicament a la meva contribució triomfal al món de la biofísica, i en menor mesura a la contribució de la Fucho i del Galleguinho en els seus camps respectius.

De les 20 primeres universitats, 11 són americanes, 4 angleses, 3 asiàtiques, 1 australiana, i 1 francesa. Això demostra un cop més que la superioritat dels USA s'exten no només en l'àmbit econòmic i militar sinó també l'àmbit cultural i acadèmic.
Per primer any, una universitat espanyola apareix en el rànquing, LA UNIVERSITAT DE BARCELONA!! De moment la UB es situa en el lloc 190 i ha escalat 50 posicions en un any. La UB és l'única universitat de l'àmbit hispano-parlant que se situa en el rànquing, potser perquè ningú hi parla hispà. També és una de les dues úniques universitats del mediterrani que apareixen en la llista.

Aquí la teniu:

  1. Harvard University, United States
  2. University of Cambridge, United Kingdom
  3. University of Oxford, United Kingdom
  4. Massachusetts Institute of Technology, United States
  5. Yale University, United States
  6. Stanford University, United States
  7. California Institute of Technology, United States
  8. University of California, Berkeley, United States
  9. Imperial College London, United Kingdom
  10. Princeton University, United States
  11. University of Chicago, United States
  12. Columbia University, United States
  13. Duke University, United States
  14. Beijing University, China
  15. Cornell University, United States
  16. Australian National University, Australia
  17. London School of Economics and Political Science, United Kingdom
  18. Ecole Normale Supérieure, France
  19. National University of Singapore, Singapore
  20. University of Tokyo, Japan

190. University of Barcelona, Spain

Des d'aquest blog, homenatgem el nostre fundador, John Harvard, que l'any 1636, va tenir els collons de crear una Universitat al nou continent en comptes de dedicar-se a qualsevol activitat de profit.


1 Comments:

At 2:21 AM, Blogger eva said...

Segurament l'alça de la UB es deu tota la feina que s'ha pogut fer a partir de les contribucions que tu hi vas fer abans d'abandonar-la a la seva sort al vell continent...
Per cert, en el comentari de que deu ser perquè ningú hi parla hispà hi hem de detectar un ;) a l'article d'en Sostres?
Felicitats, i endavant!

 

Post a Comment

<< Home