Wednesday, November 08, 2006

Necessitem Schwarzeneggers

No ens agraden els nostres polítics i no sabem com canviar-los. Votar en blanc és inert, abstenir-se també. A l'altra banda de l'Atlàntic tenen un solució a aquest problema: els candidats anti-polítics. L'anti-polític més recent que em ve al cap acaba de ser re-escollit governador de Califòrnia: Arnold Schwarzenegger. Els enganys estratègics de les eleccions catalanes m'han fet entendre millor que mai perquè els americans escullen personatges com Schwarzenegger per ocupar els càrrecs de més responsabilitat. És precisament per evitar ser governats per buròcrates grisosos com Montilla.

Quan dic que Schwarzenegger és un anti-polític, vull dir que és el contrari d'un gestor o d'un buròcrata que s'ha passat la seva vida de despatx en despatx, cada any una mica més amunt en l'organigrama d'un partit. Schwarzenegger és la imatge potent d'un líder, l'encarnació d'un estat d'ànim, d'una identitat i d'uns valors nacionals. No sap economia, ni dret, ni història però representa els ideals d'un poble i estima amb franquesa el país que l'ha acollit i l'ha fet gran.

Potser us preguntareu, perplexos, com pot ser que un actor de Hollywood com Schwarzenegger tingui la capacitat de governar un estat tant potent com Califòrnia? Cal entendre que, exactament amb la mateixa perplexitat, un Californià es podria preguntar com pot ser que el gran perdedor d'unes eleccions com Montilla governi una nació com Catalunya?

Estic convençut que també a Catalunya el futur és dels candidats antipolítics. Els cartells del carrer i els spots institucionals a Tv3 perdran força davant la superinformació d'internet i els sms. La identitat vencerà el partidisme i l'enginy vencerà l'apissonadora burocràtica. De fet, C's és un bon exemple d'aquest canvi, i si en comptes de pijos espanyolistes fossin pagesos nacionalistes els faríem nostres com a bandera d'una nova forma de fer política.

I tu amb qui et quedaries?



1 Comments:

At 11:18 AM, Anonymous Anonymous said...

Em sembla que amb cap. Del txetxenaguer només en conec les películes, però del Montilla se que si ha arribat fins aqui, ha de tenir alguna cosa fosca que fa molta més por. Gent que el coneix diuen que és una persona de poques paraules (això segur), que no parla ni amb els seu col·laboradors, que treballa 20 hores al dia i només en dorm 4. Que es llegeix tots els documents fins a la darrera fulla ... Per la meva experiècnia professional a la seva zona d'influència (Baix Llobregat) et puc ben assegurar que qualsevol iniciativa immobiliaria ha d'anar acompanyada de la persona del PSC directament vinculada a les finances per a tenir l'èxit que busques. No et donaré ni noms ni dates, ni projectes, però pel cap baix en conec 4 que porten la meva signatura als plànols. Tot plegat fa molta por. Has de pensar que el PSC en aquest moment gestiona el 95% dels nostres recursos, i parlaven d'un canvi higiènic a la politica catalana.

Potser si que caldria un lider com el txetxenaguer que posi la cara i s'estigui quiet sense fer res.

 

Post a Comment

<< Home