Wednesday, February 07, 2007

Bank fishing

És ben sabut que la família Fucho té un do per les finances. L'exemple més palpable n’és l'avi Ramon, que ben avançat en la dècada nonagenària, encara inverteix els seus estalvis a termini fix.

Fins ara, la petita dels Fucho no havia demostrat massa interès per aquest món de l’economia domèstica i empresarial, a banda d'alguns rampells estalviadors que la porten a arrossegar-se per tres supermercats diferents a -15C per estalviar $5 en la compra setmanal. Ara això ha canviat. Ara la petita Fucho ha decidit desplegar el seu enginy, aquest enginy que els Fucho porten al cromosoma 7. Els brookers de Wall Street ja tremolen.


El primer pas ha estat posar part dels seus estalvis a termini fix –que aquí se'n diu Money Market or Certificate of Deposit-. Ja teniu la Fucho ocupant els seus weekends practicant el "Bank Fishing", és a dir, passejant-se pels bancs de Boston negociant tipus d'interès. Tal és el seu talent que ha aconseguit un termini fix de 6 mesos amb un interès del 5%. Not bad my friends.

Per altra banda, la petita Fucho lidera un grup d'inversors, format per ella mateixa, la Julie, el Galleguinho, el Quil•li i jo que, amb una inversió inicial de $100, pensem forrar-nos a Wall Street. Als matins quan em llevo me la trobo enganxada a internet mirant a quins valors ha tancat la borsa de Japó.

Empès per la pressió de l'huracà Fuchil, jo també he anat a parlar amb els senyors del meu banc. M'hi ha atès el Shukri, un àrab que parla un castellà perfecte amb accent colombià. N’hi ha hagut prou amb dir-li el meu nom perquè m’etzibés un “Hombre! Xavi, como el del Barça!”. Es dona el cas que en Shukri és un colombià d’origen libi que és culé de tota vida. Ràpidament he dissimulat qualsevol evidència que indiqués que sóc un intel•lectual d’esquerres que detesta el futbol i, després de fer un esforç notable per recordar alguns noms de jugadors més recents que Ramón Maria Calderé, he estat capaç de mantenir un conversa coherent amb el Shukri durant un grapat de minuts. Home, un cosa és que no t’agradi el futbol, una altra és que un libi/colombià pugui parlar del Barça amb més autoritat que tu.

M'ha ofert un 5.3% a sis mesos. TOMA! Tot gràcies al Barça.

1 Comments:

At 8:19 PM, Blogger sista raq said...

Protesto!
Com a molt faig la compra de la setmana a 2 llocs diferents i hem estalviat una mitjana de $25.00 setmanals des que planejo els dinars de la setmana i d'on obtinc la materia prima. No ridiculitzem la optimització senyors!
El petit club d'inversors... és correcte. Però encara hem de fer la primera reunió. Us mantindrem informats.
Ai que content que estarà l'avi Ramon quan li expliqui tot el tema finances. Ara que això de la borsa no li agradarà massa... massa risc!

 

Post a Comment

<< Home