Tuesday, September 19, 2006

Deval Patrick

Aquesta tardor hi ha eleccions per escollir el nou president de Catalunya i el nou governador de Massachusetts. Ja us podeu imaginar que us us sotmetré a uns quants posts comparatius amb la signatura del meu afinat anàlisi polític.

Avui hem escollit el candidat demòcrata a Governador de l'Estat. Ha guanyat un tal Deval Patrick, un afroamericà (aka negre)! M'ha cridat l'atenció que a les dues terres que habito, el candidat de "l'esquerra" provingui de classes econòmicament desafavorides. Un prové de la minoria negre americana, i l'altre de la minoria immigrant espanyola. Això m'ha portat a mirar el currículum dels dos candidats per esbrinar com s'ho van fer per emergir del seu estatus desafavorit tant socialment com cultural.



El Patrick va néixer al ghetto de Chicago, en un pis d'una habitació en la qual vivia tota una família. El seu professor de l'escola el va veure llest i li va proposar que busqués una beca per anar a l'institut. De beca en beca va acabar llicenciant-se a Harvard. Un cop llicenciat, se'n va anar a treballar per l'ONU a l'Àfrica fins que va decidir tornar a estudiar a Harvard, en aquest cas dret (dret és un post grau als USA). Mentre s'emmerdava en tota mena d'organitzacions pels drets dels negres als USA, va anar fent feinetes com a advocat que el van portar a ser vicepresident executiu de Coca-Cola. Sembla que va abandonar Coca-cola per la negativa de la companyia per investigar situacions de violència a les seves fàbriques de Colòmbia. I aquí el tenim, candidat a governador de Massachusetts.

El Montilla va néixer a Còrdova. Va estudiar formació professional i va intentar començar un parell de carreres. I aquí el tenim, candidat a president de la Generalitat.

1 Comments:

At 1:13 AM, Blogger eva said...

Com sempre, gràcies pel teu afinat anàlisi polític.

 

Post a Comment

<< Home