Monday, June 12, 2006

Highway 1

La Highway 1 és una carretera -més que no pas una autopista- que recorre tota la West Coast, des del nord de Washington fins al sud de Califòrnia. Els més viatjats diuen que un fragment de la Highway 1, situat entre San Francisco i Los Angeles, és la carretera més espectacular del país. El fragment es diu Big Sur, i amb l’intrèpid Quil•li al volant el vam anar a buscar, whatever it takes us, no matter how far.

Primer vam conduir un parell d’hores per l’interior de Califòrnia enmig de paisatges similars a l’Empordà -a partir d’ara, SIMILAR sempre vol dir SIMILAR PERÒ MOLT MOLT MOLT més gran-. Així Califòrnia és similar a Catalunya. Quan vam topar amb la Highway 1 prop de la badia de Monterrey van començar els Ooooooohhhhh!!!!! CHECK THIS OUT!!!! GOOD GOD!!!!! THIS IS AWWWWWWWEEEESOOOOME!!!!!


Deuen ser els paisatges de costa més espectaculars que he vist mai. Recorden la costa de Còrsega a la vora de Porto, la costa de Tramontana de Mallorca o la Mar d'Amunt al Cap de creus. SIMILAR. Quilòmetres i quilòmetres de muntanyes que s’endinsen al mar, paisatges pirinencs fins que el Pacífic els cobreix. Les platges són desertes, potser perquè l'aigua està molt freda i plena de taurons, o potser perquè no hi ha cap poble en molts quilòmetres. Un paradís.


Quan ja arribàvem a San Francisco, després de moltes hores de cotxe, vam trobar quatre tanques tallant l'autopista i aquest cartell. Perquè us en feu una idea, és com si algú decidís tallar la A7 de cop i volta a nivell de Santa Coloma i et fessin recular fins Granollers per entrar a Barcelona per la N2. Tot plegat indicat per quatre tanques. Només hi faltava una foto del Swatchzeneger fent el senyal de l'ocellet... Però aquí no es queixa ningú, en el fons la gent ja ha assumit que l'únic servei públic que funciona en el país és la guerra. O ni això.

1 Comments:

At 10:02 AM, Anonymous Anonymous said...

Sempre que veig paisatges "similars" a aquest em pregunto: "¿s'hi podrien fer unes caladetes al volantí?" "Hi hauria julioles i serrans o "similars"?

Topi

 

Post a Comment

<< Home