Tuesday, March 13, 2007

Llibertat

M'entristeix la manca de llibertat que hi ha a Espanya, en particular la manca de llibertat que hi ha a la premsa espanyola. La premsa espanyola, molt més que l’americana, però moltíssim més, és una font d’intoxicació deliberada, una policia de cervells, una ablació del pensament lliure.

Cal publicar a la portada del País que l’ambaixador d’Israel al Salvador passa estones al seu jardí en pilotes, borratxo, amb les mans lligades, amb una pilota a la boca i amb diversos objectes sadomasoquistes arran? Em costa d'imaginar una notícia menys important que el que faci un diplomàtic de tercera al seu jardí. I a qui collons li interessa? Suposo que només a l’esquerra antisemítica espanyola. Aquesta obsessió històrica de l’esquerra per privar de llibertat en nom de la llibertat.

4 Comments:

At 2:17 PM, Anonymous Anonymous said...

Home, trobo que és un aiguabarreig de conceptes. Una cosa és la manca de llibertat per a publicar,aquesta només és negada als diaris bascos, de moment.L' altre és el fet que publiquin una notícia que no te cap mena d'interès públic si no que més aviat te un interès per embrutar la reputació d'Israel, que se'l pot criticar per moltes coses però no per tenir un diplomàtic amb aficions sadomasoquistes. El que hauria de fer El País, si respectes la llibertat individual, se les volgués donar de lliberal i de pas fotre a Israel que és la seva consigna, és escriure un article amb el següent titular. "Israel discrimina a sus diplomáticos según sus gustos sexuales" Molt més net, malparit i al menys si volen criticar gratuïtament a Israel, que ho facin defensant les llibertats individuals.

 
At 5:35 PM, Blogger Xavi said...

home, sí i no. No conec cap diari espanyol en el qual els periodistes puguin publicar lliurement les notícies que consideren importants.

 
At 8:39 PM, Anonymous Anonymous said...

I en els americans si? De fet, sempre he envejat la llibertat dels Estats Units, però suposo que al cap i a la fi un periodista del New Yorker no li publicaran segons que i a un del Washington Post, tres quarts del mateix, no és així?

 
At 1:13 AM, Anonymous Anonymous said...

Em sorprèn el teu exemple d'"intoxicació deliberada" sigui el de l'ambaixador (diplomàtic de 3a?). Si mires el Google news, veuràs que molts diaris lliures d'amèrica també destaquen la notícia i en donen molts més detalls. El Haaretz, conegut diari antisemita, també ho explica extensament, amb d'altres afers que han afectat d'altres diplomàtics israelians.

 

Post a Comment

<< Home