Wednesday, March 21, 2007

Llibertat (2)

Fa uns dies bordava la manca de llibertat de premsa com una de les grans vergonyes de la democràcia espanyola. Em vaig quedar a mitges d’explicar perquè crec que això no és cert als USA.

La gran diferència entre Espanya i els USA és que a Espanya el poder el tenen els polítics i en canvi als USA el poder el té el mercat. El cap de premsa de la White House no pot trucar el cap de redacció del New York Times i dir-li “no voy a parar hasta joderte”; no ho pot fer perquè no té cap poder per fotre´l ni cap mena d’influència per afavorir-lo o perjudicar-lo. El poder no és la White House, el poder és Wall Street.

Si no t’agraden els polítics que tens, pren-los el poder, i l’única manera de fer-ho és liberalitzar el mercat. I si el mercat és lliure, quin poder tenen els polítics sobre la premsa?

4 Comments:

At 11:04 AM, Blogger Xavi said...

This comment has been removed by the author.

 
At 11:08 AM, Blogger Xavi said...

Aquí el teniu, el gran Galleguinho, intel·lectual de l'esquerra perifèrica, dels de l'americana de pana i les ulleres de pasta, un més dels que postula l'empresa privada com el gran mal de la civilització occidental...

Aber galleguinho, assumint que téns raó, que no en téns, que no en téns en absolut, que en téns zero o menys, assumint que téns raó i que tan uns com altres em donaran pel cul, encara hi ha una diferència substancial. Prefereixo el donar pel cul finançat privadament, que el donar pel cul finançat amb els meus impostos. Millor ser enculat per un emprenedor que s'hi juga els quartos que per un polític que després d'eixugarse -si s'eixuga- encara et pararà la ma perquè paguis.

Com m'agrada sostrejar.

 
At 12:36 PM, Anonymous Anonymous said...

Aleshores una cosa queda clara. Tant pot encigalar l'empresa privada a la premsa, com pot el govern. El que és comenta aquí és que a Estats Units el poder polític no pot controlar la premsa, però l'empresa privada si que pot apretar-la. Aleshores surt en David i diu, doncs és igual ja que als Estats Units t'encigala l'empresa privada... Cert, però aquí et pot encigalar la cosa pública i l'empresa privada, i si no aviam qui fa un artícle crític amb el Corte Inglés. Aquest partit el guanya USA per 2 a 1.

 
At 8:34 AM, Blogger El Director said...

Cada dia et veig més liberal. El teu parent XSM n'estaria orgullós.

 

Post a Comment

<< Home