Tuesday, September 20, 2005

40%

La Barbara Bush és un personatge estupend. Com totes les àvies, té les idees claríssimes i cap problema per expressar-les. Després de tots els anys que ha viscut, qui li ha de venir a dir que s’equivoca? Fa uns dies va fer unes declaracions que probablement ens la faran recordar més que per la seva “Barbara Bush Foundation for Literacy”. Les seves paraules després de visitar els refugiats de l’Astrodome de Houston van ser: “Everyone is so overwhelmed by the hospitality. And so many of the people in the arena here, you know, were underprivileged anyway, so this, this is working very well for them". En una traducció lliure va venir a dir “Aquests negres miserables no tenien res a New Orleans. L’huracà els ha anat de conya perquè han pogut venir a Texas, on els hem donat menjar i un lloc on dormir. Espero que no es vulguin quedar després de tanta hospitalitat! Quina por!”

No cal dir que fins i tot la FOX la va criticar. Però no hem d’oblidar que és una àvia i que totes les àvies tenen raó. Jo estic convençut que tot i la patinada política, la iaia Barbara té tota la raó i avui n’he llegit la prova. Una base militar de Massachusetts ha acollit centenars de refugiats de Louisiana (no hi ha llocs més propers que Massachusetts per acollir aquella pobre gent? mmmm... per exemple Guantanamo?). Enfi, aquests refugiats ja fa un parell de setmanes que corren per aquí amb visites habituals del Governador de l’Estat (republicà, per cert) i de tota mena de personatges cèlebres. Avui, els han fet una enquesta preguntant-los si volien tornar a New Orleans. La resposta és estupenda: el 40% dels refugiats no pensen tornar de cap manera. Alguns ja han trobat feina i fins i tot casa a Boston i estan encantats amb els aires i la gent de Massachusetts.

Ho veieu, la iaia Barbara tenia tota la raó: si no téns res, quin sentit té tornar per reconstruir res? Per començar des de zero, perquè no començar en un Estat amb una economia forta? Gràcies a la iaia Bàrbara he entès perquè l’alcalde de New Orleans té tanta pressa a fer tornar la gent a la ciutat encara que les condicions higièniques i la seguretat ho desaconsellin. Sap que cada dia que passa, la ciutat es queda amb menys habitants per tornar-la a habitar.

Thanks Barbara! ara ja entenc perquè t’anomenen “Everybody’s Grandmother”.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home